Fredag den 22 juni Midsommarfirande på Enebybergs Gård. Kom med redan på morgonen klockan 9.00 och invig barn och barnbarn i traditionen att klä och resa majstången! Det behövs mycket blommor till stången och kring gården är brist på blommor så försök ta med det ni kan hitta på er tomt. En klädd stång är tung så vi behöver starka armar vid resningen på förmiddagen. Klockan 12.30 börjar vi igen och klockan 13.00 uppträder folkdanslaget och spelmän. Traditionella ringlekar kring stången. Servering. Vi ser även tacksamt emot ett bidrag till föreningens verksamhet i form av en grindslant.

Söndag den 17 juni cykelrunda i samarbete med STF Stockholm Nordost med start från Enebybergs gård kl 12-13 individuellt eller i grupp. Med hjälp av karta och/eller gruppledare cyklar man till ett antal bemannade stopp-platser och får höra om Enebyberg förr och nu. OBS! Anmälan till anita.andersson40@gmail.com eller tfn 073-6798602 senast den 12 juni. Startavgift inkl fika 30 kr för medlemmar i STF eller Enebybergs Gårds Förening. Övriga 50 kr

Söndagen den 27 maj kl 15.00 på Eneby Torg. Invigning av minnesmärket över enebybergskonstnären Karl Axel Pehrson. Hade ni inte tillfälle att närvara på invigningen? Titta i så fall på den film som Filminstitutet gjorde med K A Pehrson. Intervjun är gjord i KAP:s hem på Gethagsvägen i Enebyberg. Det blev fel i filmen där det står Stocksund. Jan Göransson upptäckte det då filmen visades och det ska ändras men ligger kvar i denna länk. http://www.filmarkivet.se/movies/intervju-med-guldbaggens-skapare/

 

 

Titta gärna i menyn till vänster ”Tidigare program”. Där finns information om våra tidigare program. Observera att Kulturbiennalerna har en egen meny.

 


Ny datalag den 25 maj 2018
Den gamla personuppgiftslagen, PUL, ersätts av GDPR, som kommer att gälla i alla EU-länder.

Enebybergs Gårds Förenings medlemsregister håller sig helt inom den nya lagens ramar. Det används endast för att hantera vilka som är medlemmar, utskick av medlemstidning och information via mejl.
De uppgifter som lagras är namn, post- och mejladress samt noteringar om betald medlemsavgift.
Tillgång till registret har föreningens ordförande, vice ordförande, sekreterare, kassör tillika registeransvarig samt distributionsansvarig för medlemstidningen.
Registret gallras från icke betalande medlemmar i augusti varje år.

Renovering Enebybergs gård. Som vi tidigare informerat om, så ska Djursholms AB renovera Enebybergs gård. Enligt den senaste informationen vi har så kommer renoveringen att påbörjas under hösten 2018. Föreningen har i dag (28/5) fått tillgång till ett par byggbodar som ersättningslokal under byggtiden. Det återstår dock installation av el och vatten, men det börjar hända saker på gården.

Saknar ni Gårdsnytt?
Varje år får vi inbetalningskort utan avsändare. Se exempel nedan. Observera att Privatgirot inte skickar med namnet på avsändaren. Vet ni med er att ni betalt medlemsavgiften via bankgirots inbetalningskort så hör av er till Jan Löfgren tfn 073-4406093 eller mejl: jan.lofgren46@gmail.com