Föreningen önskar alla en skön sommar!

Vill du se din hembygd från ovan?
Passa på, för den 5 augusti kommer HeliAirSweden AB, i samarbete med Enebybergs Gårds Förening, att göra rundflyg över Enebyberg med helikopter. Under drygt en timme från klockan 13 flyger vi från fotbollsplanen vid Kantarellgränd på gränsen till Täby. En tur på ungefär fem minuter kostar 300 kronor och på den tiden hinner du se dig omkring ordentligt. En upplevelse utöver det vanliga!
Välkomna!

Fredag den 22 juni Midsommarfirande på Enebybergs Gård. 
Morgonen inleddes med småregn och kraftig blåst. Emellertid ordnade det upp sig och trots få deltagare kunde stången resas på utsatt tid. Vår mångåriga hjälpreda Sören, tidigare vaktmästare på EIP, ledde arbetet med att resa stången. Som tur var gjorde blåsten ett uppehåll lagom till resningen. Trots det oberäkneliga vädret var besöksantalet gott. När vi öppnade serveringen och folkdanslaget från Danderyd började dansa anlände allt fler besökare. Därefter vidtog ringlekar för alla och till slut småtävlingar för barnen. Ett stort tack till ICA Nära och Café Kardemumma på Enebytorg för bidrag och tack Staffan som skötte korv- och kaffekokning. Tack även alla ungdomar som skötte serveringen. Likt tidigare år började det småregna när alla nöjda och glada hade gått hem.

 

 

 

Titta gärna i menyn till vänster ”Tidigare program”. Där finns information om våra tidigare program. Observera att Kulturbiennalerna har en egen meny.

 


Ny datalag den 25 maj 2018
Den gamla personuppgiftslagen, PUL, ersätts av GDPR, som kommer att gälla i alla EU-länder.

Enebybergs Gårds Förenings medlemsregister håller sig helt inom den nya lagens ramar. Det används endast för att hantera vilka som är medlemmar, utskick av medlemstidning och information via mejl.
De uppgifter som lagras är namn, post- och mejladress samt noteringar om betald medlemsavgift.
Tillgång till registret har föreningens ordförande, vice ordförande, sekreterare, kassör tillika registeransvarig samt distributionsansvarig för medlemstidningen.
Registret gallras från icke betalande medlemmar i augusti varje år.

Renovering Enebybergs gård. Som vi tidigare informerat om, så ska Djursholms AB renovera Enebybergs gård. Enligt den senaste informationen vi har så kommer renoveringen att påbörjas under hösten 2018. Föreningen har i dag (28/5) fått tillgång till ett par byggbodar som ersättningslokal under byggtiden. Det återstår dock installation av el och vatten, men det börjar hända saker på gården.

Saknar ni Gårdsnytt?
Varje år får vi inbetalningskort utan avsändare. Se exempel nedan. Observera att Privatgirot inte skickar med namnet på avsändaren. Vet ni med er att ni betalt medlemsavgiften via bankgirots inbetalningskort så hör av er till Jan Löfgren tfn 073-4406093 eller mejl: jan.lofgren46@gmail.com