Kulturbiennalerna

12 till 20 oktober var det Danderyds kulturbiennal.Föreningen firade 40 år i samband med biennalen. Vi hade en uppskattad vandring tillsammans med Lars Avellan från Danderyds Villaägarförening med start vid Enebybergs station. Ca 50 deltagare som sedan bjöds på kaffe av Gösta Malmengård. Tack Gösta! På gården och sedan på biblioteket hade vi ett mindre mingel och en skärmutställning över föreningens 40 år. Tillsamman blev det 50 personer som mindes gamla tider och upptäckte sina gamla släktingar och bekanta på bilderna. Ett varmt tack till Jan Olof Carlsson och Gösta Malmengård som överräckte var sin present till föreningen i form av en originaltavla respektive en gammal annons från Enebybergs Villastad. Även ett tack till Eva Olinder som lämnat över flera bilder över gården innan renoveringen och i samband med invigningen 1979 och till Helen Asplund på Enebyberg bibliotek.

Söndagen den 15 oktober kl 18.00 i aulan Danderyds gymnasium.
DANDERYDS KULTURBIENNAL närmar sig!
Tiden går fort! Nu är det hög tid att köpa biljetter till konserten med FRÖKEN ELVIS!
MISSA INTE DETTA TILLFÄLLE! För alla lokalpatrioter är det extra roligt att solisten, Camilla Fritzén, växte upp i Enebyberg. Biljettpris inklusive bokningsavgift: 165 kronor för barn och unga upp till 20 år, 265 kronor för vuxna. Boka i dag på:

Bandet framför välkända Elvislåtar på svenska plus en del eget material. Bandet har uppmärksammats av press, radio och TV och turnerat på en rad platser. (Bilder från tidigare tillfälle)

 

Eva Magnusson har sytt ett fint Elvis-collage som vi fått köpa av henne. Det lottar vi ut i samband med konserten
(20 kr lotten). Andra pris är en CD med Fröken Elvis och tredje en av våra brickor.
Grattis Louise Redestad som vann collaget, Viveca Gigg som vann cd-n och Ingegerd Borg som vann en bricka!

 

Fröken Elvis söndagen den 15 oktober
Det blev en trevlig och väl framförd konsert. Framförandet uppskattades livlig av publiken när bandet tackade för sig. (Foto Hans Moback)  Torsdagen den 19 oktober kl 19 på Enebybergs gård. Camilla Fritzén i Fröken Elvis har varit kulturstipendiat i Danderyd. En kulturstipendiat 2017 är Mikaela Stenström i Enebyberg som kommer till gården under kulturbiennalen med Kärlek och lycka, två kortfilmer. Smilla Hagman är en annan lovande ungdom. Hon målar och har ställt ut under Danderyds Konstrunda flera gånger hos sina morföräldrar på Blidövägen. Nu ställer hon ut på gården denna kväll och berättar om sin konst. Servering.  Smilla till vänster och Mikaela till höger

Torsdagen den 19 oktober kl 19 på Enebybergs gård.
Våra två lovande ungdomar gjorde ett starkt intryck på åhörarna. Mikaela med sina kortfilmer och Smilla med sina målningar.

liten_logo_biennalen_2015

Den 2-11 oktober Danderyds Kulturbiennal. Mer information kommer löpande på olika håll i kommunen. I senaste Gårdsnytt nr 2015/3 finns ett axplock av aktiviteterna. Nedan följer information om de aktiviteter Enebybergs Gårds förening ansvarar/medverkar i:

Fredagen den 2 oktober. Kulturbiennalen invigs i Mörby Centrum. 11.30 – 18.00. Enebybergs Gårds Förening medverkar med utställningsbord. Se även kommunens hemsida under fliken “Uppleva & Göra”. Där finns även hela programmet för biennalen

Söndagen den 4 oktober kl 16.00. Stig Dagerman – ett minnesprogram. Samling med ljuständning i Dagermanparken. Programmet fortsätter ca 16.30 på Träffpunkten Eneby Torg. Lo Dagerman berättar om “Anita Björk och Stig Dagerman – ett konstnärsäktenskap”.  Kören Extrasalt framför tonsatta dikter av Dagerman. I samarbete med Enebybergsbibliotekets Vänner.
Se även länken till vår affisch  Dagerman

Onsdagen den 7 oktober kl 19.00 på Gården. Jens Dolk, enebybergare, vinkännare och restauratör, kåserar om “Svensk dryck – det finns mer än du tror” Se även länken till vår affisch Jens Dolk

hh

Kulturbiennalen i Danderyd 2013
Efter en intensiv och väldigt lyckad vecka avslutades biennalen på Djursholms Slott på kvällen söndagen den 15/9 med avtackning av biennalens medverkande. Från Enebybergs Gårds Förening har Jan-Olof Carlsson och framför allt Anita Andersson tagit ett stort ansvar. (se bilden nedan) Dessutom har övriga styrelsemedlemmar och några av föreningens medlemmar bidragit till att veckan blev så lyckad. Ett stort tack till alla!

Här är två bilder av deltagarna på föreningens dag den 8 september samt en bild från avtackningen på Djursholms Slott. Till vänster på bilden står Inger Ström Billing, ordf i Djursholms Forntid och Framtid.
Fotograf Rolf Hansen (bilderna är beskurna)

0175019404641